Σολομός με αβοκάντο και γκρέιπφρουτ

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το ντρέσινγκ

Στύβουμε το ένα γκρέιπφρουτ και βάζουμε τον χυμό του σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Καθαρίζουμε το δεύτερο γκρέιπφρουτ από τη φλούδα του και παίρνουμε τα φιλέτα του.
Προσθέτουμε τα φιλέτα του γκρέιπφρουτ στο μπολ με τον χυμό και αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε φέτες.
Μεταφέρουμε τις φέτες του αβοκάντο στο μπολ με το ντρέσινγκ και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
Για τον σολομό

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Αλείφουμε τα φιλέτα του σολομού με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
Σοτάρουμε τα φιλέτα για 2 λεπτά από κάθε πλευρά βάζοντας πρώτα την πλευρά με το δέρμα.
Αφαιρούμε τα φιλέτα από το τηγάνι.
Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε τα φιλέτα του σολομού με το ντρέσινγκ.
Πασπαλίζουμε με τα φύλλα κόλιανδρου, πιπέρι, και σερβίρουμε με μισό αβοκάντο κομμένο σε φέτες.

Συστατικά
Για το ντρέσινγκ

2 γκρέιπφρουτ, κόκκινα
30 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 αβοκάντο, ώριμα
Για τον σολομό

800 γρ. σολομό, (4 φιλέτα με δέρμα)
30 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα

2 κ.σ. φύλλα κόλιανδρου
πιπέρι
2 αβοκάντο, κομμένα σε φέτες

Άκης Πετρετζικης

Related Posts

“Εγώ μωρό μου θέλω να τρελαίνομαι, αλλιώς βαριέται το μυαλό μου”

Για ποιον έρωτα μου μιλάς; Γι αυτόν που τρελαίνεται το μυαλό σου; Kαι λες.. Εσένα δεν σε θέλω άχρωμα, σε ποθώ όπως ποθεί το αγρίμι την τροφή του, με μια επιθυμία σαν σταύρωση, σαν θυσία....

Το ένστικτο δεν το ξεγέλασε ποτέ η λογική..

Σε συναντώ τυχαία. Μου είσαι παντελώς άγνωστος. Ένας απλός περαστικός ή μόλις συστηθήκαμε. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για σένα, για το ποιος είσαι ή ποιος είναι ο χαρακτήρας σου. Η πρώτη εντύπωσή μου για...

Βρώμη: Το μυστικό της νεανικής επιδερμίδας

Πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και πρωτεΐνες, η βρώμη μία από εκείνες τις τροφές που αξίζει να βάλετε στο μενού σας είτε ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε τη διατροφή σας είτε να χάσετε βάρος....