Όσο μεγαλύτερη είσαι, τόσο περισσότερο απολαμβάνεις το σεξ

Υποτίθεται ότι όσο μικρότερες είμαστε τόσο περισσότερο μας αρέσει το σεξ. Κι όμως, σχετικές έρευνες αποδεικνύουν το αντίθετο! Ακόμα και αν μας φαίνεται περίεργο, τα νούμερα λένε πάντα την αλήθεια. Σύμφωνα με μια καινούρια μελέτη, λοιπόν, οι γυναίκες απολαμβάνουν περισσότερο το σεξ όσο μεγαλώνουν, παρά τις αλλαγές που παρατηρούν στο σώμα τους και ίσως να επηρέαζαν αρνητικά τη σεξουαλική τους διάθεση.

Τι έδειξε η έρευνα

Οι γυναίκες μέσης ηλικίας έκαναν λιγότερο σεξ μεγαλώνοντας αλλά η ικανοποίηση κατά την επαφή ήταν μεγαλύτερη. Οι ίδιες το αποδίδουν στην μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, την αυτογνωσία που αισθάνονται αλλά και την πιο σωστή επικοινωνία με τον σύντροφό τους.
Οι γυναίκες μέσης ηλικίας αποδεικνύεται ότι έδιναν προτεραιότητα στη συναισθηματικό κομμάτι του σεξ, την οικειότητα που ανέπτυσσαν με τον σύντροφό τους και την προσαρμοστικότητα των ερωτικών πράξεων.
Αρκετές γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι η συχνότητα που έκαναν σεξ μειώθηκε λόγω σεξουαλικής δυσλειτουργίας ή προβλήματος υγείας του συντρόφου τους και όχι λόγω της δικής τους μειωμένης διάθεσης. Κάποιες εξ αυτών, μάλιστα, ανέφεραν ότι είχαν πιο ανεβασμένη λίμπιντο από αυτή του συντρόφου τους.
Οι… ικανοποιημένες γυναίκες δοκίμαζαν διαφορετικές τεχνικές, χρησιμοποιούσαν λιπαντικά, επιδιώκαν τη μεγάλη διάρκεια των προκαταρκτικών και τους άρεσε να πειραματίζονται και με άλλα είδη σεξ , πέρα απ’ το κλασικό.
Τους άρεσε ακόμα, να δοκιμάζουν καινούριες στάσεις, να αυτό-ικανοποιούνται ενώ αν ο σύντροφός τους τα… έβρισκε δύσκολα, τον ενθάρρυναν να καταφύγει σε θεραπείες για την αντιμετώπιση της δυσλειτουργίας.
Όπως επισημαίνουν και οι ειδικοί, αποδεικνύεται ότι οι μεγαλύτερες γυναίκες δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην ποιότητα του σεξ. Έτσι, παρά τη μειωμένη συχνότητα, απολαμβάνουν περισσότερο την ερωτική επαφή ενώ, όπως αποδεικνύεται είναι πρόθυμες να πειραματιστούν. Μήπως να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους;

Πηγή: independent.co.uk

Related Posts

“Εγώ μωρό μου θέλω να τρελαίνομαι, αλλιώς βαριέται το μυαλό μου”

Για ποιον έρωτα μου μιλάς; Γι αυτόν που τρελαίνεται το μυαλό σου; Kαι λες.. Εσένα δεν σε θέλω άχρωμα, σε ποθώ όπως ποθεί το αγρίμι την τροφή του, με μια επιθυμία σαν σταύρωση, σαν θυσία....

Το ένστικτο δεν το ξεγέλασε ποτέ η λογική..

Σε συναντώ τυχαία. Μου είσαι παντελώς άγνωστος. Ένας απλός περαστικός ή μόλις συστηθήκαμε. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα για σένα, για το ποιος είσαι ή ποιος είναι ο χαρακτήρας σου. Η πρώτη εντύπωσή μου για...

Βρώμη: Το μυστικό της νεανικής επιδερμίδας

Πλούσια σε φυτικές ίνες αλλά και πρωτεΐνες, η βρώμη μία από εκείνες τις τροφές που αξίζει να βάλετε στο μενού σας είτε ο στόχος σας είναι να βελτιώσετε τη διατροφή σας είτε να χάσετε βάρος....