Ένας δρόμος η ζωή και κοίτα να προλάβεις να τον περπατήσεις..

Γράφει η Άρτεμις Πολυκάρπου

 

Το μέλλον είναι πάντα αβέβαιο. Όσο πιο νωρίς το καταλάβεις, τόσο θα κερδίζεις χρόνο και ενέργεια. Η ζωή έχει απλές συντεταγμένες. Περίπλοκη εμείς, τα συναισθηματικά οντά, την κάνουμε. Συνήθως κινούμαστε προς την προβλεπόμενη παγίδα, θέλουμε ο,τι δεν έχουμε και ο,τι έχουμε το θεωρούμε δεδομένο.

Δεδομένα δεν υπάρχουν και όταν γίνουν ζητούμενα, ο χρόνος δεν πάει ποτέ πίσω. Όσα σενάρια και να κάνεις στο μυαλό σου, εγγύηση δεν υπάρχει. Να μια λυτρωτική αλήθεια να έχεις παρέα σου στο δρόμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να είσαι αδρανής, χωρίς πλάνα και όραμα, αλλά αντιθέτως σου υπενθυμίζει να ζεις στο τώρα. Το σήμερα, είναι το μόνο που έχεις στα χέρια σου και αυτό θα σε πάρει πιο κοντά στο αύριο που ζητάς.

Ένα αχάριστο σήμερα μην περιμένεις να σε πάρει πιο μακριά από ένα αχάριστο αύριο. Η μέρα παίρνει την μορφή που εσύ της δίνεις. Όταν δίνεις δύναμη σε ότι απουσιάζει από το παρόν σου, θα σε εξουσιάζει και ο κύκλος δεν θα σταματά. Είναι λες και ενώ στο κανάλι ένα παίζει η αγαπημένη σου ταινία εσύ πατάς το κανάλι δυο, διαφημίσεις! Είναι βλακεία και χάσιμο χρόνου. Άλλαξε κανάλι.

Εστίασε σε ότι έχεις, λίγα ή πολλά, δεν έχει σημασία. Υπάρχει πιο όμορφο δώρο να ξυπνάς κάθε πρωί; Να έχεις τη δυνατότητα να αδράξεις την μέρα σου; Να λες ευχαριστώ για όλα τα όμορφα στην ζωή σου. Μπορεί στα ματιά σου να φαίνονται μικρά αλλά όσο πιο μεγάλη ευγνωμοσύνη νιώθεις, τόσο πιο πολύ αυτά, θα σε παίρνουν σε πιο μεγάλα.

Η ευφυΐα της ζωής είναι απλή. Αν αξιοποιήσεις την δύναμη του μυαλό σου δημιουργικά  και ταυτόχρονα η καρδιά σου φωνάζει «ευχαριστώ» για τα υπάρχοντα σου, τότε γίνεσαι ο πιο δυνατός μαγνήτης.  Δεν υπάρχει καλύτερη βιταμίνη, αγάπη μου.  Ένα αβέβαιο μέλλον ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα σ’ ένα χαμόγελο. Το μόνο που καλείσαι να κάνεις είναι να αλλάξεις κανάλι.

 

loveletters.gr

Related Posts

Έρευνα: Τα ζευγάρια που κάνουν καλό σεξ έχουν ένα κοινό!

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι τα επίπεδα αλληλοεπίδρασης των ζευγαριών δηλαδή το πόσο προσέχει ο ένας τον άλλο και πόσο ιδιαίτερο κάνουν ο ένας να αισθάνεται ο άλλος έχει άμεση σχέση με το πόσο επιθυμούν...

12 θανάσιμες πεθερές: πες μου τι ζώδιο είναι, να σου πώς να την κάνεις… αρνάκι

Πεθερές – we love to hate them! Ωστόσο, πρέπει να παραδεχτούμε πως δεν υπάρχουν κακές πεθερές, αλλά πεθερές με ιδιοτροπίες και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Μπορεί συχνά να μας βγάζουν από τα ρούχα μας, αλλά, αν βρούμε...

Πες μου το ζώδιό σου να σου πω γιατί έχεις τις μαύρες σου

Όλοι στεναχωριόμαστε για πολλούς και διαφορετικούς λόγους καθημερινά, αλλά, κάποιοι, στεναχωρούν ορισμένα ζώδια περισσότερο από κάποια άλλα. Όταν έχεις εσύ (ή το ταίρι σου) τις μαύρες σου, λοιπόν, ίσως παίζει κάποιο ρόλο και η μέρα...