ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Στέλιος Παρλιάρος:Πατέ σοκολάτας με ξηρούς καρπούς

100 γρ. αμύγδαλα λευκά 100 γρ. φουντούκια 100 γρ. φιστίκια Αιγίνης 200 γρ. πτι μπερ 50 γρ. πορτοκάλι γλασέ ψιλοκομμένο (προαιρετικό) 200 γρ. κουβερτούρα με 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη 150 γρ. βούτυρο αγελάδας 2 τεμ. αυγά...

Αλμυρές κρέπες στο φούρνο!!!

ΥΛΙΚΑ Υλικά για τις κρέπες: 120 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ. 120 ml Νερό 120 ml. Γάλα, πλήρες 2 Αυγά ¼ κ.γ. Αλάτι 1 κ.σ. Βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας Υλικά για τη...

Φτιάχνουμε στικς μοτσαρέλας

Θα χρειαστούμε: 450 γρ. ‏τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε στικς   1/4 φλ. ‏νερό 1 1/2 φλ. ‏φρυγανιά τριμμένη 1/2 κ.γ. ‏αλάτι 2/3 φλ. ‏αλεύρι γ.ο.χ. 1/3 φλ. ‏κορν φλάουρ 1 φλ. ηλιέλαιο Πώς θα τα...

Light πανακότα με μαρμελάδα μύρτιλο

Υλικά (για 4-6 μερίδες) 20 γρ. ζελατίνη σε φύλλα 1 λίτρο γάλα 1,5% 4 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι 2% 2 κάψουλες βανίλιας (βανιλίνη) 1 κ.σ. στέβια Μαρμελάδα μύρτιλο χωρίς ζάχαρη Διαδικασία Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε παγωμένο...

Cookies με βρώμη, καστανή ζάχαρη, πορτοκάλι και καρύδια

Τραγανά, λαχταριστά και προπαντός υγιεινά μπισκοτάκια, με γεμάτα αρώματα και γεύση, θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Μερίδες:για 50 περίπου μπισκοτάκια Χρόνος προετοιμασίας:15′ Χρόνος μαγειρέματος:20′ Έτοιμο σε:40′ Υλικά 2 αβγά 1 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή ξύσμα και...

Ριζότο Μανιταριών

ΓΙΑ ΤΟ ΡΙΖΟΤΟ 200 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι 120 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο ασέ 50 ml ελαιόλαδο 120 ml λευκό κρασί 820 mlζωμός λαχανικών 80 γρ. βούτυρο κομμένο καρέ 240 γρ.παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ. τριφολάτα μανιταριών...

Δούκισσα με κουβερτούρα Nestle απο Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά Για το 1ο μείγμα 200 γρ. κουβερτούρα Nestle Dessert 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% Για το 2ο μείγμα 120 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική Για το 3ο μείγμα 250 γρ. βούτυρο, σε...

Είστε sushi lover. Ωραία. Τι ξέρετε όμως για το σούσι;

Συνώνυμο με την ιαπωνική κουζίνα αν και αυτή περιλαμβάνει πολύ περισσότερα, πολύ ενδιαφέροντα πιάτα, το σούσι είναι ένα από τα σύμβολα της Ιαπωνίας και σίγουρα μια εξαιρετική νοστιμιά. Βέβαια και μόνο στην ιδέα του ωμού...

Τορτελίνια με σως γιαουρτιού και μπέικον

Υλικά: 1 πακέτο τορτελίνια 2κ.σ. γιαούρτι 200γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο 2κ.σ. ελαιόλαδο ½ κ.γλ. σκόρδο, σε σκόνη ½ κούπα τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο 1 αυγό Αλάτι, πιπέρι Διαδικασία: 1.Σοτάρετε το μπέικον στο τηγάνι, αφού βάλετε ελαιόλαδο. Σε...

Συνταγή για κέικ καρότου από την Υβόννη Μπόσνιακ

Συμβουλές, ιδέες για το πώς να περνάμε τον χρόνο μας και πολλές συνταγές μοιράζονται οι Έλληνες επώνυμοι όσο μένουμε σπίτι, βάζοντας ο καθένας ένα μικρό λιθαράκι στην όσο το δυνατόν πιο αναίμακτη διαμονή μας αποκλειστικά...

Ταξιδεύουμε …Ιταλία -φτιάχνουμε σούπα Pappa al Pomodoro (σούπα με ψωμί και ντομάτα)

Η σούπα Pappa al Pomodoro κατάγεται από την Τοσκάνη και φτιάχνεται για να αξιοποιηθούν τα περισσεύματα – σε αυτή την περίπτωση, ψωμί και ντομάτες. Pappa σημαίνει «πολτός» και αυτή είναι η σωστή πυκνότητα της σούπας....

Ψαρονέφρι με μέλι και πορτοκάλι και πουρές πατάτας

Υλικά 700 γρ ψαρονέφρι σε φέτες 1 εκατοστού 50 ml ελαιολαδο Ξύσμα πορτοκαλιού 2 κτσ Απαλή μουστάρδα 2 κτσ Μέλι θυμαρίσιο 1 συσκευασία πουρέ πατάτας μπάρμπα Στάθη Αλάτι Πιπέρι Ψιλοκομμένο μαϊντανό ή φύλλα δενδρολίβανου για...
1 2