5 λόγοι που ταλαιπωρούν την επιδερμίδα (και δεν πάει το μυαλό μας)

Γιατί η επιδερμίδα μας «ξεσπάει» αν δεν ισχύει καμία από τις γνωστές αιτίες; Εξετάζουμε τους πέντε πιθανούς ενόχους, που δεν πάει καν το μυαλό μας.
5 λόγοι που ταλαιπωρούν την επιδερμίδα (και δεν πάει το μυαλό μας) | vita.gr

Είναι το στρες. Είναι ορμονικό. Φταίει η κακή διατροφή. ‘Η ένα λάθος καλλυντικό. Όταν η επιδερμίδα μας αντιδράει συνήθως ξέρουμε τον λόγο. Και τι εννοούμε αντιδράει; Εννοούμε συμπτώματα όπως μικρά σπυράκια, κνησμό, κοκκινίλες, ξεφλούδισμα. Γιατί όμως «ξεσπάει» αν δεν ισχύει καμία από τις γνωστές αιτίες; Σε αυτήν την περίπτωση, εξετάζουμε τους πέντε πιθανούς ενόχους, που δεν πάει καν το μυαλό μας.

Ενοχος #1 Τα πινέλα και το σφουγγαράκι του μακιγιάζ
Αν επιθυμούμε μια καθαρή και ομοιόμορφη επιδερμίδα, τότε καλό είναι μία φορά την εβδομάδα να καθαρίζουμε με νερό και σαπούνι τα πινέλα και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ. Διαφορετικά, τα βακτήρια που αναπτύσσονται σε αυτά θα μεταφερθούν και στην επιδερμίδα προκαλώντας μόλυνση.

Ενοχος #2 Αλλεργία σε κάποιο απορρυπαντικό

Και όμως, ο ένοχος μπορεί να κρύβεται στο πλυντήριο και συγκεκριμένα στα απορρυπαντικά και μαλακτικά ρούχων. Μάλιστα η αλλεργία μπορεί να παρουσιαστεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα και αν χρησιμοποιούμε το ίδιο προϊόν. Αν νιώθουμε έντονο κνησμό και βλέπουμε κοκκινίλες, αντικαθιστούμε τα καθαριστικά ρούχων με υποαλλεργικές συνθέσεις.

Ενοχος #3 Τα σεντόνια
Καλό είναι να αλλάζονται μία φορά την εβδομάδα, για να απομακρύνουμε σκόνη, ρύπους, ακάρεα και άλλα βακτηρίδια. Όλα αυτά υπονομεύουν την υγεία του δέρματος. Το ίδιο ισχύει και για τις πετσέτες μπάνιου, που εξαιτίας της υγρασίας μετατρέπονται σε εστίες μικροβίων.

Ενοχος #4 Το smartphone

Μήπως τα σπυράκια εμφανίζονται στα μάγουλα, εκεί όπου ακουμπάμε το κινητό; Αν ναι, τότε χρειάζεται πιο συχνά καθάρισμα. Γι’ αυτό, καλό είναι μία φορά τη μέρα να απολυμαίνουμε την οθόνη του κινητού με αντισηπτικό μαντηλάκι.

Ενοχος #5 Το κρύο

Αν ξεφλουδίζουμε στο μέτωπο ή τα μάγουλα, αυτό σημαίνει ότι έχει διαταραχθεί ο επιδερμικός φραγμός, με αποτέλεσμα το δέρμα να αφυδατώνεται και να γίνεται ευάλωτο στις εξωτερικές επιθέσεις. Αρκετές φορές το ξεφλούδισμα συνοδεύεται και από κνησμό. Για να αποκαταστήσουμε την υγεία της επιδερμίδας μας από το κρύο κάνουμε τα εξής.

α) Αρχικά, αποφεύγουμε την συχνή επαφή του προσώπου και του λαιμού με το νερό. Για τον καθαρισμό του προσώπου και του λαιμού, επιλέγουμε ένα balm ή γαλάκτωμα. Αυτό θα είναι η κίνηση ματ που θα αφήνει την επιδερμίδα πιο απαλή και λεία.

β) Στη συνέχεια, εκτός από τον ορό μας χρησιμοποιούμε μία ενυδατική κρέμα, πλούσια σε πολύτιμες ουσίες για την αποκατάσταση της αφυδάτωσης. Αυτά είναι λιπίδια, όπως έλαιο αργκάν, βούτυρο καριτέ, ιαματικό νερό, πυρίτιο, υαλουρονικό οξύ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΣΙΛΙΜΙΔΟY

vita.gr

Related Posts

Survivor 4 : Εξελίξεις με την υγεία της Κάτιας Ταραμπάνκο

Το χθεσινό επεισόδιο του Survivor έκρυβε δυστυχώς μια δυσάρεστη έκπληξη για την ομάδα των Διάσημων. Η Κάτια Ταραμπάνκο, όπως σας αποκαλύψαμε και κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην κλινική του Άγιου Δομίνικου. Αποτέλεσμα...

Στη ζωή να μάθεις τις ήττες σου να τις γλεντάς

Ρίσκο η ζωή, στο ξανάπα. Μη μου ζητάς να επαναλβάνομαι. Ούτε εγώ θα το κάνω, μήτε αυτή. Περνά και φεύγει. Κι όσο κι αν θέλεις να κοιτάξει πίσω, εκείνη στρέφεται πεισματικά μπροστά. Μόνο μπροστά. Τι...

Να γελάς πολύ, να κλαις πολύ, να τα νιώθεις όλα πολύ και τραντάζεις τη γη στο πέρασμά σου.

Γράφει η Αθηνά Απότση Να μην τα τσιγκουνεύεσαι τα λόγια. Να κατακλύζουν τον άλλον σαν χείμαρρος. Να μη βαστάς πολλά για, σένα. Να τα κάνεις τι; Για την αξιοπρέπεια σου; Η αξιοπρέπεια είναι για τους...